Slijtage van het gebit

Gebitsslijtage en Functieherstel

Gebitsslijtage

Na verloop van tijd kan slijtage aan de tanden en kiezen ontstaan, dit is een normaal proces. Slijtage van het gebit kan echter veel problemen veroorzaken. Sommige mensen knarsetanden of hebben andere mondgewoonten waardoor de slijtage sneller voortschrijdt of pijn aan het kauwstelsel ontstaat. Wanneer de tandarts dit vroegtijdig signaleert, kan een mondbeschermer worden gemaakt ter bescherming van het gebit en het kauwstelsel.

Functieherstel

Bij vergevorderde gebitsslijtage zullen de tanden en kiezen flink afnemen in lengte en op den duur andere problemen veroorzaken. In zulke gevallen is het raadzaam om functieherstel te realiseren door de beet te herstellen. Door middel van een beetverhoging worden de versleten elementen weer opgebouwd. Kom een keer langs om de mogelijkheden met jouw tandarts te bespreken.

Inschrijven

Op zoek naar een nieuwe en betrouwbare tandartspraktijk? Bij ons ben je van harte welkom! Via deze pagina kun je je gelijk inschrijven.

Implantologie

Ben je toe aan het compleet vervangen van één of meerdere tanden? Bij ons kun je terecht voor het laten zetten van implantaatkronen, bruggen en kunst(klik)gebit.​

Orthodontie

Heb je last van scheve tanden? Misschien is het dan tijd voor een beugel. Bij ons kun je terecht voor het laten plaatsen van de zeer populaire Airsmile, een haast onzichtbare beugel.