Ouderen en tandheelkunde

Mondzorg voor ouderen

Mondgezondheid op oudere leeftijd

Ouder worden heeft hoe dan ook invloed op uw mondgezondheid. Voor mensen op oudere leeftijd is het zeer belangrijk om af en toe langs te komen voor controle. De gezondheid van uw mond is onlosmakelijk verbonden met uw algehele gezondheid. Zo heeft de mondgezondheid een directe invloed op het veroorzaken of voorkomen van o.a. diabetes, Alzheimer, CVA, dementie, de ziekte van Parkinson en hart- en vaatziekten.

Kunstgebitten

Door het slinken van het kaakbot kan uw kunstgebit minder goed gaan zitten. Onze tandartsen helpen u dit zo veel mogelijk te voorkomen door middel van een goed passende prothese. Ook kunnen wij een klikgebit voor u maken waarbij het kunstgebit op implantaten steunt. Heeft u een kunstgebit op implantaten? Dan is het belangrijk om regelmatig tandsteen te laten verwijderen. Dit optimaliseert de mondhygiëne en voorkomt eventuele ontstekingen.


Bent u toe aan een kunstgebit of kunstgebit op implantaten? Laat u informeren door onze tandartsen.

Inschrijven

Op zoek naar een nieuwe en betrouwbare tandartspraktijk? Bij ons ben je van harte welkom! Via deze pagina kun je je gelijk inschrijven.

Kunst(klik)gebit

Ben je toe aan het compleet vervangen van één of meerdere tanden? Bij ons kun je terecht voor het laten zetten van implantaatkronen, bruggen en kunst(klik)gebit.​

Behandelingen

Binnenkort een behandeling op de agenda? Wij leggen je uit wat je kunt verwachten bij bijvoorbeeld een extractie, prothese of een controle.